Betegellátás

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában felkészült, nemzetközileg elismert orvosok és egészségügyi szakemberek modern, komfortos környezetben a magyarországi egymásra épülő egészségügyi ellátás legmagasabb szintjén gyógyítják a betegeket. A klinikákon a kor igényeinek megfelelő betegellátás érdekében a világ orvos-technológiai kutatásaival együtt haladva vezetik be a legújabb diagnosztikai és gyógyító eljárásokat.

A korszerű ultrahang, MR, CT, PET készülékek mellett rendelkezésre áll a speciális fejlesztésű PET-CT is, mellyel észlelhetők a kisméretű, kezdeti stádiumú tumorok. A Kardio-CT vizsgálatok pedig a koszorúér és szívizom állapotáról adnak pontos információt, ami lehetővé teszi a kardiológiai elváltozások korai felismerését. Itt működik Európa egyik legkorszerűbb Nukleáris Medicina Központja. A betegségek gyors felismerését segíti a Központ magyar fejlesztésű, a SPECT, PET és CT hármas funkcióját ötvöző AnyScan képalkotó berendezés.

Számos új gyógyító eljárást vezetett be az intézmény. Többek között először hajtottak végre agyi vérrög eltávolítást akut szélütést követően egy speciális eszközzel és itt végezték az első, sikeres radiofrekvenciás beavatkozást a hagyományos kombinált gyógyszeres kezeléssel nem gyógyítható magasvérnyomás betegségben szenvedő betegnél is. A Gamma Sugársebészeti Központban a koponyán belüli betegségek nagy hatékonyságú kezelését végzik a koponya megnyitása nélkül. A legmagasabb szintű, teljes körű ellátást nyújtja az intézmény a szív- és érrendszeri, valamint daganatos betegségben szenvedőknek is.

Hazánkban elsőként létesült Tankonyha-oktatóterem, ahol a Dietetikai Szolgálat munkatársai vezetésével nemcsak a hallgatók és az egészségügyi szakemberek, hanem a betegek is megismerhetik a gyógyító-megelőző, egészséges táplálkozás gyakorlati módszereit.

A betegbarát ellátás részeként alakították ki a szakemberek a biztonságos klinikai környezetben is az otthon melegét adó egyágyas szülőszobákat. Korszerű berendezések és nagy tapasztalat teszi lehetővé a mozgásszervi megbetegedések korai felismerését, a kezelés sikerességének mérését és az eredményes terápiás beavatkozást. Biológiai terápiás, úgynevezett Bioszféra szobákban is gyógyulhatnak a reumatológiai megbetegedésekben, a pikkelysömörben, valamint gyulladásos bélbetegségekben szenvedők. Veseelégtelenség esetén még hatékonyabb ellátást tesz lehetővé a modern Extracorporális Szervpótló Centrum. A Molekuláris Genetikai és Immundiagnosztikai Laboratóriumban nemcsak a magyarországi, hanem a kelet-európai országok betegei számára is végeznek génmutáció vizsgálatokat. Nemzetközivé vált a TeleStroke rendszer, ami 24 órás video- és hangkapcsolatot, valamint nonstop konzultációt biztosít a csatlakozó egészségügyi intézmények között.

A betegbarát klinikákon elismert szakemberek vezetésével évente közel másfél millió ember kapja meg a legmagasabb szintű egészségügyi ellátást. A fekvő betegek elhelyezése modern, jól felszerelt kórtermekben történik. Az ízletes ételek és az egészséges italok felkészült dietetikusok irányításával készülnek nemzetközi szabvány szerint.

A Klinikák tevékenységei

 

Legutóbb frissítve: 2024. 07. 17. 12:23