Együttműködések

A Debreceni Egyetem innovációs és pályázati tevékenységben megvalósuló feladatok elvégzésére stratégiai partnerséget ápol számos vállalattal. Többek között a Richter Gedeon Nyrt.-vel, a Sejtterápia Kft.-vel, a FLUART Kft-vel, a TEVA Zrt.-vel, az IT-Services Hungary Kft.-vel, a KITE Zrt.-vel, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-vel, a Master Good cégcsoporttal, a MÁV csoporttal, a MOL Petrolkémia Zrt.-vel, a GANZ Engineering és Energetikai Gépgyártó Kft.-vel, a GE Hungary Kft.-vel, a CG Electric Systems Hungary Zrt-vel, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft-vel, az EUROIL Ipari és Kereskedelmi Kft-vel, a Continental Powertrain Hungary Kft-vel, az INFOWARE Zrt-vel és az atomenergetikai ipari komplexum nemzetközi regionális hálózatának fejlesztését szolgáló „Ruszatom – Nemzetközi hálózat” magánintézménnyel létrejött stratégiai együttműködési szerződésekben a felek a gazdasági szereplők igényeihez igazodó oktatási és kutatási együttműködésre is törekednek, illetve  a hallgatók gyakorlati képzésének hatékonyabbá tétele is a célok között szerepel.

Az Egyetem kiemelten kezeli Debrecen Városával együttműködésben indított kezdeményezéseit, a befektetők letelepedésének ösztönzését stb. Az Egyetem és Debrecen Városa szoros munkakapcsolatban egyezteti a 2014–2020-as uniós költségvetési időszak forrásaira tervezett projektjeit, hogy azok egymást erősítsék mind a gazdaságfejlesztés, mind a kutatás-fejlesztés, mind az oktatás területén. Az Egyetem mindent megtesz a vállalkozások korszerű ismeretekkel rendelkező munkaerő igényének kielégítése érdekében.

Intézményünk az egészségtudományok, illetve ennek részeként a sport fejlesztéséhez kapcsolódva a Magyar Olimpiai Bizottsággal és a BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvánnyal kötött együttműködési megállapodást.

Az ország szempontjából kiemelkedő stratégiai szerepet képviselő szervekkel, többek között a Nemzetbiztonsági Szakszolgálattal, az Információs Hivatallal, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokságával, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézettel, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósággal, a Központi Statisztikai Hivatallal és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálattal együttműködési megállapodásokat írtunk alá. A Nemzeti Közlekedési Hatósággal pedig a hivatásos repülőgép vezető alapszak kidolgozásában, indításának előkészítésében dolgozunk együtt.

A Debreceni Egyetem az egyetemi polgárok mindennapi életvitelét, kikapcsolódását, sportolását is igyekszik segíteni, megkönnyíteni. Az Egyetem e célok teljesítése érdekében jelentős feladatmegvalósító, saját tulajdona, befolyása alatt álló háttérrel rendelkezik a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft., a Debreceni Universitas Nonprofit Közhasznú Kft., a Debreceni Lovasakadémia Nonprofit Közhasznú Kft., a DEAC Sport Nonprofit Közhasznú Kft. személyében. Többek között ezen cél érdekében került sor például az OTP Bank Nyrt.-vel, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-vel, illetve a Nagyerdei Gyógyfürdő Kft.-vel, vagy a Divinus Hotel Zrt.-vel az együttműködési megállapodások megkötésére is.

Legutóbb frissítve: 2021. 07. 28. 11:21