Szenior Egyetem

A Debreceni Egyetem Magyarország meghatározó felsőoktatási intézménye és a régió legnagyobb tudományos műhelye. Társadalmi felelősségvállalása kiterjed az intézmény közvetlen környezetére, régiójára és a regionális munkaerőpiacra, a helyi társadalom értelmiségi központjaként tevékenységét és szerepét kiterjeszti a kultúra és a sport területére is. Az egyetem meggyőződése, hogy az oktatás és a kutatás terén felhalmozott immár évszázados tapasztalat akkor hasznosul igazán, ha mindenki számára hozzáférhető. Az egyetem tudománynépszerűsítő, ismeretterjesztő, szemléletformáló szolgáltatásaival járul hozzá a felsőoktatási tudásbázisokhoz való hozzáférések lehetőségeinek bővítéséhez. Ezért indította útjára 2017-ben az ún. harmadik misszió keretében a Szenior Egyetem programot.

A programot azoknak az érdeklődőknek kínáljuk, akiknek legalább középfokú végzettségük van, és szívesen fejlesztenék tudásukat a tudomány, a technika, a művészetek mai eredményei, érdekességei köréből. A felsőfokú végzettséghez nem vezető, ingyenes képzés időtartama 2 félév. A képzés végén a résztvevők igazolást kapnak, amelynek kibocsátása regisztrációhoz és részvételhez kötött. A képzési program az őszi és a tavaszi félévben egyaránt 5-5 érdekes előadást foglal magába. Az előadásokra pénteki napokon 16.00 órai kezdettel kerül sor.  A programra előzetes jelentkezés szükséges, amely történhet személyesen, postai vagy elektronikus úton úton regisztrációs űrlap (word, pdf) kitöltésével.

    A kitöltött regisztrációs űrlapot az alábbi elérhetőségek valamelyikére várjuk:

  • e-mailen (aláírva, szkennelve): szenior@unideb.hu
  • postai úton vagy személyesen: Debreceni Egyetem Oktatási Igazgatóság, 4032 Debrecen, Egyetem tér 1., 2. emelet, 230/A szoba

    További információk:

Legutóbb frissítve: 2024. 02. 21. 07:17