Köszöntő

Nagy szeretettel köszöntöm a Debreceni Egyetem honlapján, melynek legfőbb funkciója, hogy az intézmény névjegyeként részletes információt adjon a képzési, oktatási, kutatási profiljáról, az elért eredményekről, a működést és működtetést érintő kérdésekről egyaránt. Célunk, hogy bemutassuk a Debreceni Egyetemet a felvételiző diákoknak, a leendő és jelenlegi munkatársaknak segítsük a munkáját, illetve tájékoztassuk az egyetem, a város és az ország valamennyi polgárát az intézményben folyó tevékenységről.

A Debreceni Egyetem több mint négy és fél évszázados, megszakítás nélküli történetével ma az ország legrégebben, folyamatosan ugyanazon városban működő felsőoktatási intézménye, az egyik legnagyobb hazai oktatási komplexumként a magyar felsőoktatási rendszerben kiemelkedő jelentőséggel bíró szereplő. Nemzetközi szinten is kimagasló képzési,  kutatási és innovációs kapacitásokkal, tudományos eredményekkel rendelkezik, amelyekre alapozva a nemzetstratégiai célok megvalósításában jelentős szerepet tölt be, továbbá egyike a világ 500 legjobb egyetemének. A közel 30000 hallgatóból álló diákközösség 14 karon, komoly szakmai értékeket felmutató intézményben gyarapíthatja tudását. Mint tudományegyetem a legszélesebb képzési vertikummal rendelkező szellemi központként vált ismertté Magyarországon, mely részt vállal a versenyszféra, az üzleti élet, a helyi önkormányzat társadalmi-gazdasági életében egyaránt.

Az intézmény Debrecen városával a kezdetektől kiváló kapcsolatot ápol és a város fejlődésének egyik legfontosabb motorja. Az Egyetem alapfeladatainak legmagasabb szinten történő ellátása mellett küldetésének tekinti, hogy szerepet vállaljon az Észak-alföldi régió gazdasági életének fejlesztésében, és szolgáltatóként jelenjen meg – elsődlegesen egészségipari, biotechnológiai, agrár-, informatikai és műszaki területen – a régió cégeinek innovációs tevékenységében. 
 

Prof. Dr. Szilvássy Zoltán
rektor

Legutóbb frissítve: 2021. 08. 04. 10:58