Igazi közösség - egyetemváros

A Debreceni Egyetem 150 ezer négyzetméter alapterületű, de nem tévedsz el, mert a Studyversity applikációnk bármikor útba igazít! Habár csaknem 400 épület közel ezer helyiségében zajlik oktatás, nincs olyan terem, labor, iroda vagy kollégiumi szoba, ahol ne lenne gyors internet.

Ha pedig magányra vágysz, tanulhatsz a Nagyerdő több száz éves fáinak árnyékában vagy az egyetemközeli Víztoronyban is az ingyenes WIFI- vel.

Ha neten valamit nem találsz, Egyetemi és Nemzeti Könyvtárunk több mint 6 millió dokumentuma között minden bizonnyal rábukkansz, sőt vizsgaidőszakban egészen éjfélig búvárkodhatsz!

Három debreceni és három vidéki campusunkon 14 színvonalas kollégium vár csaknem ötezer férőhellyel.

Ha a házi koszt elfogyott, az egyetemvárosban a több tucat étterem, büfé, kávézó vagy pizzéria valamelyikének kínálatával húzhatod ki hétvégéig.

Ha pedig tartalmas kikapcsolódásra vágysz, számtalan helyen megteheted.


Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, azaz a DEENK, Magyarország második legnagyobb könyvtára, a Debreceni Egyetem egyik legnagyobb szervezete.

Az egyetem minden kampuszán van épülete, összesen nyolc. A megújult modern, otthonos terekbe bárki betérhet, aki tanulni, olvasni vagy akár kikapcsolódni szeretne.

Itt minden feltétel adott az egyetemi tanulmányok sikeréhez, hiszen a könyvtárba minden egyetemi hallgató ingyen iratkozhat be és jut hozzá a könyvekhez, jegyzetekhez és szakirodalomhoz papíron és elektronikus formában egyaránt.

Az otthonról is elérhető adatbázisok, elektronikus gyűjtemények az ismeretszerzés legkényelmesebb formáit biztosítják. Kényelmes tanuló- és olvasótereit a 21. századi olvasói igényekre szabták, és mindenki előtt nyitva állnak.

További információért és szolgáltatásokért keresd fel a könyvtár honlapját.


Kollégiumok

A Debreceni Egyetem különböző szolgáltatási színvonalat nyújtó kollégiumokkal áll a hallgatók rendelkezésére. A kollégiumi térítési díjak teljes mértékben tükrözik az egyes kollégiumok komfortfokozatát: legolcsóbb kollégiumaink segítségével a felsőfokú tanulmányok minden hallgató számára elérhetővé válnak, míg a legmagasabb komfortfokozatú, egyágyas, légkondicionált kollégiumi szobáink az önálló lakások kényelmi szintjét is elérhetővé teszik megfizethető áron. Közös azonban minden kollégiumunkban, hogy tiszta, rendezett és felújított környezetben várják a hallgatókat.

Minden kollégiumban minden férőhelyhez tartozik internetelérés, szobánként vagy kisebb közösségenként pedig saját fürdőszoba, főzési, hűtési és mosási lehetőség áll a lakók rendelkezésére. A kollégiumi szobáink egy része légkondicionált, akadálymentesített. A kollégiumok jelentős hányada kampuszon lévő kollégium, vagyis az oktatási épületek közvetlen szomszédságában biztosít lakóhelyet a hallgatók számára. A kollégiumaink kiegészítő szolgáltatásai is igen változatosak: egy részükben bolt, edzőterem, büfé vagy étterem is kialakításra került, emellett pezsgő kulturális és közösségi élettel várjuk a Debreceni Egyetem valamennyi hallgatóját.

Reméljük, hogy a Debreceni Egyetem kollégiumai az Önök tetszését is elnyerik és emlékezetes, szép időt töltenek majd valamelyik kollégiumunkban! Ennek érdekében a Kollégiumi Igazgatóság minden munkatársa örömmel áll rendelkezésükre!
 

Kollégiumi adatok


Legutóbb frissítve: 2022. 11. 07. 13:45