Mentálhigiénés szolgáltatások

Mentálhigiénés konzultációs szolgáltatás egyetemi hallgatók és dolgozók számára

A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja által (DEMEK) komplex és sokszínű szolgáltatásokat nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói és dolgozói számára.

Bárikor találkozhatunk olyan élethelyzettel, amikor a hullámok összecsapnak a fejünk felett. Nem úgy alakulnak a tanulmányok, ahogy szeretnénk, vagy nehézségek jelentkeznek a magánéletben, karrierben, konfliktusokba kerülünk, vagy nehezen tudunk megküzdeni bizonyos eseményekkel. Ilyen esetekben érdemes lehet szakemberekkel konzultálni és átgondolni a kialakult helyzetet.

A Debreceni Egyetemen tapasztalt szakemberek több helyszínen várják az egyetemi hallgatókat és dolgozókat az ingyenesen igénybe vehető mentálhigiénés konzultációs szolgáltatásra, amely keretein belül személyenként 5 alkalmat tudnak biztosítani.

A következő űrlapok kitöltésével lehet bejelentkezni mentálhigiénés konzultációra:

Bejelentkezéskor figyeljen az alapos, részletes kitöltésre, mivel a szakemberek az űrlapon megadott elérhetőségeken fognak kapcsolatba lépni önnel az időpont egyeztetés miatt.

A központ dolgozói egész év során fogadják a megkereséseket, a vizsgaidőszakok alatt, a félévek közötti időszakban és a szünetekben is, nem csak a szorgalmi időszakban.

A nagy érdeklődésre és túlterheltségre való tekintettel a DEMEK munkatársai, valószínűleg 2-3 hét múlva tudnak időpontot adni az első személyes konzultációra. Előfordulhat, hogy a központ munkatársai úgy ítélik meg, hogy a bejelentkezéskor megfogalmazott probléma NEM kezelhető a Mentálhigiénés Központ keretei között, ebben az esetben abban tudnak segítséget nyújtani, hogy a problémához leginkább illeszkedő ellátóhelyekről tájékoztatnak és kezelési utat javasolnak.

Amennyiben krízisben vagy és azonnali segítségre van szüksége, keresse a nap 24 órájában hívható ingyenes lelki elsősegély telefonszolgálatot a 116-123 telefonszámon, vagy látogasson el a www.sos116-123.hu weboldalra.

A Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ köszöni az eddigi bizalmat és várja a bejelentkezéseiket.

További információ

Legutóbb frissítve: 2024. 05. 06. 08:51