Mentálhigiénés szolgáltatások

Mentálhigiénés szolgáltatások a hallgatók és dolgozók számára

A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központ a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja által (DEMEK) komplex és sokszínű szolgáltatásokat nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói és dolgozói számára.

Az egyetemi tanulmányok és a munkavégzés során előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor úgy érezheted, hogy a hullámok összecsapnak a fejed fölött. Nem úgy alakulnak a tanulmányaid, ahogy szeretnéd, vagy nehézségek jelentkeznek a magánéletedben, vagy konfliktusaid vannak a szobatársaiddal, ismerőseiddel. Ezeknek az élethelyzeteknek a megoldása nem igényel orvost, pszichológust.

Tapasztalataink szerint ilyen esetekben is érdemes külsős szakemberekkel konzultálni és átgondolni a kialakult helyzetet.

A Debreceni Egyetemen a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) képzett, tapasztalt szakemberei várják a hallgatókat a Poroszlay út 97. szám alatt. Az akadálymentesen megközelíthető Központ 5 perc sétára található az Egyetem főépületétől.

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja biztosítja az egyetem hallgatói és dolgozói számára az ingyenesen igénybe vehető, mentálhigiénés konzultációs szolgáltatást.  A következő lelki, életvezetési kérdése esetén lehet hozzánk fordulni: családi, párkapcsolati nehézségek, konfliktusos élethelyzetek, alkalmazkodási nehézségek az új helyzetben. Az anonimitás és a titoktartás biztosított.

A személyes konzultációra e-mailben lehet jelentkezni, a következő elérhetőségeken:

A bejelentkezésben nem szükséges részletesen kifejteni, hogy mivel kapcsolatosan kéri a segítségünket.

A jelentkező levele továbbításra kerül a szakembernek, aki e-mailben keresni fogja a levélírót az időpont egyeztetéssel kapcsolatban.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

Súlyos lelki válság, krízishelyzet esetén kérjük, hívja a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LESZ) éjjel-nappal ingyenesen hívható segélyszámát: 116-123.

Üdvözlettel:

A DEMEK Munkatársai
 

Mentor Program

Az Esélyháló Mentor Hálózat legfontosabb célja a Debreceni Egyetemen tanuló hátrányos helyzetű, roma és fogyatékossággal élő fiatalok (mozgásban-, látásban-, hallásban korlátozott, autista spektrum zavar diagnózissal rendelkező, pszichés illetve kommunikációs  nehézségekkel küzdő) komplex támogatása, azzal a céllal, hogy a hallgatóknak nagyobb esélyük legyen tehetségük kibontakoztatására a felsőoktatási tanulmányaik ideje alatt. A szolgáltatások igénybe vétele előzetes regisztrációhoz kötött! Az igénybe vehető szolgáltatások:

  • irodai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás, scannelés, spirálozás),
  • tanulást segítő technikai eszközök kölcsönzése,
  • jegyzetelő szolgáltatás,
  • diáksegítői szolgáltatás koordinálása,
  • szabadidős programok és klubfoglalkozások szervezése,
  • szállító szolgáltatás biztosítása,
  • személyre szóló segítés,
  • elhelyezkedéssel, munkavállalással kapcsolatos konzultáció.

A nyomtatványokat kitöltve személyesen a központban kell leadni. A regisztrációhoz szükséges formanyomtatványok, illetve információk a  DEMEK oldalon találhatók.

Folyamatos információ a Neptun rendszerben a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ szolgáltatásairól, programjairól!

Elérhetőségek

Legutóbb frissítve: 2022. 01. 20. 11:48