Mentálhigiénés szolgáltatások

Mentálhigiénés szolgáltatások a hallgatók és dolgozók számára

A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központ a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja által (DEMEK) komplex és sokszínű szolgáltatásokat nyújt a Debreceni Egyetem hallgatói és dolgozói számára.

Az egyetemi tanulmányok és a munkavégzés során előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor úgy érezheted, hogy a hullámok összecsapnak a fejed fölött. Nem úgy alakulnak a tanulmányaid, ahogy szeretnéd, vagy nehézségek jelentkeznek a magánéletedben, vagy konfliktusaid vannak a szobatársaiddal, ismerőseiddel. Ezeknek az élethelyzeteknek a megoldása nem igényel orvost, pszichológust.

Tapasztalataink szerint ilyen esetekben is érdemes külsős szakemberekkel konzultálni és átgondolni a kialakult helyzetet.

A Debreceni Egyetemen a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) képzett, tapasztalt szakemberei várják a hallgatókat a Poroszlay út 97. szám alatt. Az akadálymentesen megközelíthető Központ 5 perc sétára található az Egyetem főépületétől.

A DEMEK működése a SARS-CoV-2 terjedése miatt kialakult járványügyi helyzetben

A SARS-CoV-2 terjedésével kapcsolatos járványügyi helyzet miatt a Debreceni Egyetemen átmenetileg megváltozik az egyetemi polgárokra érvényes több eljárási rend, így a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központjának működése is. A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja továbbra is biztosítja az egyetem hallgatói és dolgozói számára az ingyenesen igénybe vehető, mentálhigiénés konzultációs szolgáltatást.  A következő lelki, életvezetési kérdése esetén lehet hozzánk fordulni: családi, párkapcsolati nehézségek, konfliktusos élethelyzetek, alkalmazkodási nehézségek az új helyzetben.

Jelenleg online konzultációra van lehetőség (Skype, Messenger, Viber, Whats App Messenger Zoom stb.) segítségével, amit az emailben egyeztetünk.  Az anonimitás és a titoktartás úgy mint a személyes találkozás alkalmával  továbbra is biztosított.

A bejelentkezésben nem szükséges részletesen kifejteni, hogy mivel kapcsolatosan kéri a segítségünket.

A jelentkező levele továbbításra kerül a szakembernek, aki emailben keresni fogja a levélírót az időpont egyeztetéssel kapcsolatban.

Forduljanak hozzánk bizalommal!

A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ facebook oldalán, minden munkanapon 10.00 és 14.00 óra között a DEMEK szolgáltatásával kapcsolatosan állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Súlyos lelki válság, krízishelyzet esetén kérjük, hívja a Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LESZ) éjjel-nappal ingyenesen hívható segélyszámát: 116-123.

Üdvözlettel:
A DEMEK Munkatársai

 

Mentor Program

Az Esélyháló Mentor Hálózat legfontosabb célja a Debreceni Egyetemen tanuló hátrányos helyzetű, roma és fogyatékossággal élő fiatalok (mozgásban-, látásban-, hallásban korlátozott, autista spektrum zavar diagnózissal rendelkező, pszichés illetve kommunikációs  nehézségekkel küzdő) komplex támogatása, azzal a céllal, hogy a hallgatóknak nagyobb esélyük legyen tehetségük kibontakoztatására a felsőoktatási tanulmányaik ideje alatt. A szolgáltatások igénybe vétele előzetes regisztrációhoz kötött! Az igénybe vehető szolgáltatások:

  • irodai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás, scannelés, spirálozás),
  • tanulást segítő technikai eszközök kölcsönzése,
  • jegyzetelő szolgáltatás,
  • diáksegítői szolgáltatás koordinálása,
  • szabadidős programok és klubfoglalkozások szervezése,
  • szállító szolgáltatás biztosítása,
  • személyre szóló segítés,
  • elhelyezkedéssel, munkavállalással kapcsolatos konzultáció.

A nyomtatványokat kitöltve személyesen a központban kell leadni. A regisztrációhoz szükséges formanyomtatványok, illetve információk a  DEMEK oldalon találhatók.

Folyamatos információ a Neptun rendszerben a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ szolgáltatásairól, programjairól!

Elérhetőségek

Legutóbb frissítve: 2021. 08. 26. 07:49