Tájékoztató

Felvételi tájékoztató (Tovább a felvi.hu weboldalra)

Tájékoztató a 2017. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásról

A Debreceni Egyetem a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként pótfelvételi lehetőséget hirdet.

A pótfelvételi eljárásban csak azok nyújthatnak be jelentkezést, akik nem jelentkeztek a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy az általános eljárás nyomán nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A 2017. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csak egy helyet lehet megjelölni (csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni), a meghirdetett képzések kizárólag önköltséges formában indulnak, ez alól kivételt képez az ápolás mesterképzési szak. A választható képzések listája és a részletes tudnivalók elérhetők a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu-n.

A felsőoktatási pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében, előzetes regisztrációt követően, 2017. augusztus 7-ig. Az e-felvételi jelentkezést az adatlap elmentése után legkésőbb 2017. augusztus 7-én éjfélig hitelesíteni kell. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). Akik az Ügyfélkapun már regisztráltak, ennek használatával is elvégezhetik a jelentkezésük hitelesítését, külön hitelesítő adatlap beküldése nélkül. A felsőoktatási jelentkezéshez a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2017. szeptemberben induló képzések - megjelölt iratokat (bizonyítvány és oklevélmásolatokat, igazolásokat) kell csatolni. Mindez megtalálható a www.felvi.hu honlap Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában. A szabálytalan jelentkezés, illetve a hiányos dokumentációval beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

A honlap Egyetemek, főiskolák menüpontjában található bővebb információ a meghirdetett képzésekről, valamint az egyéb feltételekről, a pontszámításról, beleértve azt, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőknek alapképzésre, osztatlan képzésre és felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén számolnak-e az oklevelük alapján pontszámot. A 2017. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan 2017. augusztus 25-én lesz.

A pótfelvételiben meghirdetett képzések esetében, amelyeket már a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2017. július 26-án meghatározott ponthatárnál. Amennyiben az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál - alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál. A felvettek a felvételi határozatot, illetve a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat 2017. szeptember első napjaiban kapják kézhez.
 

Frissítés dátuma: 2017.09.11.