Tájékoztató a 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárásról

A Debreceni Egyetem a 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás kiegészítéseként pótfelvételi lehetőséget hirdet.

A pótfelvételi eljárásban csak azok nyújthatnak be jelentkezést, akik nem jelentkeztek a 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy az általános eljárás nyomán nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csak egy helyet lehet megjelölni (egy felsőoktatási intézménybe és csak egy képzésre lehet jelentkezni, ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít). Több képzési terület (agrár, informatika, műszaki, orvos‐ és egészségtudományi, pedagógusképzés és természettudományi képzései területek) egyes alap-, és osztatlan képzéseit állami ösztöndíjas formában is meghirdetjük. A választható képzések listája és a részletes tudnivalók elérhetők a felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos honlapján, a www.felvi.hu-n.

A felsőoktatási pótfelvételi jelentkezést kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi szolgáltatás keretében, előzetes regisztrációt követően, 2022. augusztus 5-én éjfélig. A jelentkezési űrlapok kitöltésével egy időben, 2022. augusztus 5-én éjfélig hitelesíteni is kell a jelentkezést. Ez megtehető Ügyfélkapun keresztül, vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). A felsőoktatási jelentkezéshez a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban – 2022. szeptemberben induló képzések – megjelölt iratokat (bizonyítvány és oklevélmásolatokat, igazolásokat) kell csatolni. Mindez megtalálható a www.felvi.hu honlap Felsőoktatási felvételi tájékoztatójában. A szabálytalan jelentkezés, illetve a hiányos dokumentációval beküldött jelentkezések a felvétel elutasítását vonhatják maguk után.

A honlap Egyetemek, főiskolák menüpontjában található bővebb információ a meghirdetett képzésekről, valamint az egyéb feltételekről, a pontszámításról, beleértve azt, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező jelentkezőknek alapképzésre, osztatlan képzésre és felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén számolnak-e az oklevelük alapján pontszámot.

A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait várhatóan 2022. augusztus 24-ig megállapítják. A pótfelvételiben meghirdetett képzések esetében, amelyeket már a 2022. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb a 2022. július 21-én meghatározott ponthatárnál. Amennyiben az adott képzés eddig nem indult önköltséges finanszírozási formában, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál - alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 280 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzések esetén 50 pontnál.

 A felvettek a felvételi határozatot, illetve a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat 2022. szeptember első napjaiban kapják kézhez.

 

 

 

 

Legutóbb frissítve: 2022. 08. 01. 11:24