Tájékoztató a 2018. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásról

A 2018 februárjában induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok felvételizhetnek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy 2018 januárjában szerzik meg azt. A felvételizők a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket. Az e-felvételi – a felvi.hu-n történő regisztráció után – a 2017. november 15-i jelentkezési határidőig folyamatosan a felvételizők rendelkezésére áll. A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2017. november 15-én éjfélig kell rögzíteni.
A jelentkezés hitelesítésének határideje 2017. november 20. A jelentkezés – a határidőre történő benyújtás mellett – akkor tekinthető érvényesnek, ha a jelentkező az E-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot hitelesítette az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületről letölthető hitelesítő adatlap kinyomtatott és aláírt példányát Oktatási Hivatal 1443 Budapest, Pf. 220. címre postázta.
A jelentkezéshez csatolnia kell valamennyi, a benyújtáskor már rendelkezésre álló dokumentummásolatot, amely a sikeres jelentkezéshez szükséges. Amennyiben valamilyen dokumentum a jelentkezési határidőig még nem áll rendelkezésre, akkor azt legkésőbb 2018. január 11-ig pótolható!
A 2018. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan 2018. január 24-én lesz.

A duális formában induló képzések iránt érdeklődőknek azt javasoljuk, hogy a Debreceni Egyetem ("A karok duális képzései") és érintett karainak honlapján is keressék a duális képzésekkel kapcsolatos információkat, mert a felvi.hu oldalról is elérhető dualisdiploma.hu weboldal nem frissült a keresztféléves képzésekben közreműködő vállalati partnerek adataival.

 

Frissítés dátuma: 2017.11.10.