THE (Times Higher Education) Europe Teaching Rankings

Elsőként szerepel, és rögtön a 151-200. kategóriába került a Debreceni Egyetem a Times Higher Education oktatási kiválóság alapján készített Europe Teaching Rankings 2019 listáján. A rangsor 14 szempont alapján vizsgálta az európai felsőoktatási intézményeket.

A legjobb európai egyetemek között kapott helyet az oktatás kiválóságát tekintve a Debreceni Egyetem a brit Times Higher Education Europe Teaching Rankings 2019 rangsorán. A THE listája – amelyik második alkalommal jelenik meg – az első nemzetközi egyetemi rangsor, amely kizárólag a tanításra és a tanulásra összpontosít az erőforrások, az elkötelezettség, az eredmények és a környezet vizsgálatával.

A Europe Teaching Rankings 14 indikátor mentén értékeli az intézmények oktatási kiválóságát, többek között: a diákok igényeinek figyelembevétele, az intézmény erőforrásainak mértéke, az intézmény hírneve, a végzési arány, a munka világában hasznosítható kompetenciák megszerzésének lehetősége, oktatás is tanulási környezet, a képzés inkluzivitása, valamint az intézmény nemzetközisége alapján.

A rangsor készítéséhez az adatok egy részét az intézmények szolgáltatták, de felhasználtak hallgatók számára kiküldött kérdőíveket és az akadémikusok véleményét vizsgáló kérdőíveket, valamint az Elsevier által biztosított bibliometriai adatokat is.

A listára az EGT és az Európai Felsőoktatási Térség teljesjogú tagországainak azon intézményei kerülhettek, amelyek akkreditált például alap- és/vagy mesterképzéses programokat indítanak, több tématerületen is oktatnak és legalább 3000 diákjuk van alapképzési szinten. Feltétel továbbá, hogy a diákok véleményét felmérő THE European Student Survey-re legalább 60 érvényes válasz érkezzen az adott intézmény hallgatóitól.

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
University of Oxford
Egyesült Királyság
2.
University of Cambridge
Egyesült Királyság
3.
University of Navarra
Spanyolország
41.
Semmelweis Egyetem
Magyarország
126-150.
Szent István Egyetem
Magyarország
151-200.
Debreceni Egyetem
Magyarország
151-200.
Eötvös Lóránd Tudományegyetem
Magyarország

Egyéb információk

Legutóbb frissítve: 2021. 10. 01. 12:20