Tejalapú funkcionális élelmiszer kifejlesztése nanotechnológia alkalmazásával

Szakmai vezető
Tőzsér József
Szerződés száma
2019-1.1.1-PIACI-KFI-2019-00109
Szerződés típusa
2019-1.1.1-PIACI_KFI
Angol cím
Development of milk-based functional food using nanotechnology
Projekt időtartama
-
DE támogatási összeg
216.911.589
HUF
DE projekt összköltség
1.386.205.362
HUF
Kutatás típusa
Kísérleti
Konzorcium adatai
Főpályázó
BBS Nanotechnológia Kft
Konzorciumi partnerek
Félegyházi Tej Kft.
Debreceni Egyetem
Projekt leírása

A projekt célkitűzése, hogy az elvégzett kutatás-fejlesztési tevékenység eredményeképpen egy hagyományos iparágban jelenítsen meg speciális, a termék alapvető tulajdonságain túlmutató funkcionális élelmiszer-készítményt, amely életállapothoz, életkorhoz illeszkedő, kedvező éllettani hatású anyagok bevitelét és hatékony hasznosulását garantálja a szervezetben, ezáltal népegészségügyi kockázatokat képes mérsékelni, és a fogyasztók számára elérhető, egészségesebb, vonzóbb alternatívát jelent az alapvető tömegtermékekhez képest.     

Legutóbb frissítve: 2021. 08. 23. 10:53