Innovatív kompozit és dúsított lisztek fejlesztése a sütőipari termékek táplálkozási tulajdonságainak javítására

Szakmai vezető
Máthé Endre
Szerződés száma
2018-2.1.3-EUREKA-2018-00004
Szerződés típusa
2018-2.1.3-EUREKA
Angol cím
Innovative composite and fortified flours to improve the nutritional quality of bakery products
Projekt időtartama
-
DE támogatási összeg
25.341.890
HUF
DE projekt összköltség
65.301.935
HUF
Kutatás típusa
Alkalmazott
Konzorcium adatai
Főpályázó
BALMAZ-SÜTŐDE Élelmiszeripari Feldolgozó és Kereskedelmi Kft.
Konzorciumi partnerek
Debreceni Egyetem
Projekt leírása

A projek keretében olyan magas hozzáadott értékű sütőipari termékcsaládok kerülnek kifejlesztésre, amelyek a funkcionális hatásaik révén még inkább megfelelnek az egészségtudatos fogyasztók igényeinek. A normál illetve a malátázott búzalisztek mellett más gabonafélék (rozs, rizs, köles, tritikálé) lisztjeit, mint elsődleges összetevőket tartalmazó kenyér és pékterméki tésztákat, tovább fogjuk dúsítani különböző diétás rostokkal, savókkal és speciális fitonutrienseket tartalmú növényekkel, annak érdekében, hogy tovább növeljük az új termékek tápértékét.

Legutóbb frissítve: 2021. 08. 23. 10:53