Jelen konzorciális együttműködés célja ipari körülmények között azon összefüggések felderítése a nevezett technológiai folyamatokban (kezdve az alapanyag termesztésétől egészen a végtermékek minőségéig bezárólag), amelyekről jelenleg nincsenek, vagy csak korlátozott mértékben rendelkezünk információkkal. Ezek felderítése jelentős mértékben járul hozzá az ilyen technológiákat alkalmazó vállalatok termelékenységéhez, ezáltal növeli a hazai élelmiszeripar gerincének versenyképességét a nemzetközi piacokon. Ehhez igazodva kerültek kiválasztásra a konzorciális együttműködés témakörei a következők szerint: alapanyagok hatása a termékhozamra és -minőségre, kukorica áztatás paramétereinek hatása a feldolgozás későbbi folyamataira, maltodextrin előállítása és fogyasztó oldali vizsgálata, valamint nagy tisztaságú, neutrális alkohol szennyezőinek beazonosítása, az elvtávolítási módszerek fejlesztése.
Innovatív fejlesztések a gabonaalapú élelmiszeripari és ipari kutatások területén
Szakmai vezető
Kovács Béla Róbert
Szerződés száma
GINOP-2.2.1-15-2017-00048
Szerződés típusa
GINOP-2.2.1-15
Angol cím
Innovative developments in the area of the grain based food industrial and technical researches
Projekt időtartama
-
DE támogatási összeg
269.999.155
HUF
DE projekt összköltség
269.999.155
HUF
Kutatás típusa
Alapkutatás
Konzorcium adatai
Főpályázó
VIRESOL Keményítő-és Alapanyaggyártó és Forgalmazó Kft.
Konzorciumi partnerek
TriDev Innovációs és Menedzsment Kft.
Debreceni Egyetem
Pannon Egyetem
Projekt leírása
Legutóbb frissítve:
2021. 08. 23. 10:53