Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés, DE-SZTE-EKF-NYME

Szakmai vezető
Jávor András
Szerződés száma
TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0014
Szerződés típusa
TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV
Angol cím
University cooperation in food security and gastronomy (DE-SZTE-EKF-NYME)
Projekt időtartama
-
DE támogatási összeg
635.510.846
DE projekt összköltség
635.510.846
Kutatás típusa
Alapkutatás
Konzorcium adatai
Főpályázó
Debreceni Egyetem
Konzorciumi partnerek
Eszterházy Károly Egyetem
Nyugat-magyarországi Egyetem - Soproni Egyetem
Szegedi Tudományegyetem
Projekt leírása

A Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Főiskola és a Nyugat-magyarországi Egyetem – pályázati forrásból szoros együttműködést alakít ki az élelmiszer-biztonság területén. A projekt keretében a négy felsőoktatási intézmény 2013 és 2015 között tananyagok kidolgozásával összehangolja oktatási, képzési tevékenységét, közös élelmiszer-ágazati kutató központot hoz létre, és kialakítanak egy új, egyetemi minősítésnek tekinthető élelmiszer-védjegy hálózatot is.
A projekt célja az egyetemek, főiskolák tevékenységeinek összehangolásával, a párhuzamosságok kiküszöbölésével egy olyan együttműködés kialakítása, amely az élelmiszer-ágazati munkaerőpiac (a hazai agrárium és élelmiszeripar) igényeihez illeszkedő szakemberképzést, kutatás-fejlesztést, szolgáltatásokat és az ágazat számára stratégiai elemzéseket nyújt. A projekt keretében létrejön, majd a konzorcium közösen működteti az Élelmiszerkutató, marketing és szolgáltató tudásközpontot.

Legutóbb frissítve: 2021. 08. 23. 10:53