adjunktus

Érvényes eddig
Munkakör
adjunktus
Hirdető egység neve
DE MÉK Élelmiszertechnológiai Intézet
Beosztás
adjunktus

Debreceni Egyetem

Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar,

Élelmiszertechnológiai Intézet

pályázatot hirdet

adjunktus

munkakör betöltésére

 

A jogviszony típusa: munkaviszony

A jogviszony időtartama: határozatlan

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertechnológiai Intézet, Debrecen, Böszörményi út 138.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:

Élelmiszer-alapanyagok és azok feldolgozástechnológiájának oktatása. Elsődlegesen növényi eredetű élelmiszer-nyersanyagismeret és élelmiszertechnológia oktatása, táplálkozás-élettani hatások és szempontok figyelembevételével. Gabonanövények, alternatív gabonák, pszeudocereáliák jellemzése, valamint azok malomipari feldolgozása. Malomipari termékek sütőiparban való felhasználása.  Olajnövények, cukornövények, zöldségfélék, gyümölcsök jellemzése és feldolgozása. Édesipari termékek és élvezeti cikkek előállításának, fejlesztésének, technológiai folyamatainak oktatása, szervezetre gyakorolt hatásainak ismertetése. Funkcionális élelmiszerek fogalmának ismertetése, a táplálkozás és az egészség összefüggéseinek ismertetése a funkcionális élelmiszerek vonatkozásában.

Tananyagfejlesztés nemzetközi pályázat keretében fenntartható, innovatív és hagyományos élelmiszerek tekintetében. Kutatási tevékenység hazai pályázat keretében termékelőállítás, termékfejlesztés, valamint azok vizsgálatának vonatkozásában.

Szak- és diplomadolgozók tudományos munkájának vezetése, az intézethez tartozó feladatok ellátása (hallgatói munkák bírálata, intézeti védéseken, záróvizsgákon bizottsági tag), a Kar által szervezett szakmai népszerűsítő tevékenységekben való részvétel.

Alapbér és juttatások:

Az alapbér megállapítására és a juttatásokra a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, valamint az intézmény egyéb belső szabályozó dokumentumainak rendelkezései az irányadók.

A munkakör betöltésének feltételei:

  • mezőgazdaság- élelmiszer- vagy táplálkozástudományban megszerzett egyetemi szintű oklevél;
  • rendelkezzen tudományos (PhD) fokozattal az agrártudományok területén;
  • szakterülete alapos ismerete, annak széles körű, korszerű áttekintése;
  • képesség színvonalas gyakorlatok vezetésére;
  • képesség diákköri, szakdolgozati és diplomamunkát készítő hallgatók irányítására;
  • a végzés után a szakterületén legalább 5 éves szakirányú szakmai gyakorlat diplomás munkakörben;
  • önálló tudományos tevékenység folytatása;
  • magas színvonalú, önálló eredmények publikálása, illetve szabadalmaztatása;
  • magas színvonalú oktató munka végzése;
  • az oktatásban, kutatásban, kutatásszervezésben szerzett tapasztalatai alapján alkalmas legyen a hallgatók, tanulmányi, tudományos munkájának vezetésére;
  • átfogó tananyagformáló és ismeretátadó készség, alkalmasság a hallgatók munkájának irányítására, új tantárgyak programjának kialakítására;
  • részvétel oktatási segédanyagok készítésében;
  • nemzetközi szinten ismerje és művelje tudományterületét, melyet publikációs tevékenységgel igazol;
  • legyen alkalmas hazai és nemzetközi tudományos fórumokon szakterületének megfelelő szintű képviseletére;
  • idegen nyelven publikál, előadást tart, gyakorlatot vezet, angol nyelven magas szintű előadói és vitakészséggel rendelkezik;
  • angol nyelvből rendelkezzen középfokú (B2) komplex (szóbeli és írásbeli) államilag elismert nyelvvizsgával;
  • a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény 44/A. §-ban foglalt feltételeknek való megfelelés (büntetlen előélet; büntetőeljárás hatálya alatt egyes meghatározott cselekmények elkövetése miatt nem áll; foglalkozástól eltiltás hatálya alatt nem áll; egyéb kizáró ok nem merül fel).

A munkakör betöltésénél előnyt jelent:

  • a táplálkozástudomány, élelmiszertudomány és élelmiszertechnológia területén szerzett oktatási tapasztalat;
  • munkatapasztalat élelmiszertechnológiai/élelmiszerfejlesztési/élelmiszertudományi kutatások megvalósítása területén;
  • statisztikai programcsomagok felhasználói szintű ismerete;
  • kutatási projektekben való részvétel;
  • B kategóriás jogosítvány;
  • felsőfokú (C1) szintű, komplex típusú államilag elismert vagy azzal egyenértékű nyelvvizsga megléte bármely nyelvből.

Benyújtandó iratok és igazolások:

  • a pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személyi adatait, lakcímét, tudományos fokozatát, szakmai díjait, idegen nyelvtudását, szakmai tudományos munkáját, terveit, hazai és nemzetközi tudományos, illetve szakmai szervezetekben végzett munkáját, tisztségét, a nemzetközi tudományos életben való részvételét,
  • részletes szakmai önéletrajz,
  • végzettséget, tudományos fokozatot, idegennyelvtudást igazoló okiratok másolatai,
  • külső jelentkező esetében három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, mely alkalmas a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényben meghatározott összeférhetetlenségi, illetve jogviszony létesítést kizáró okok fenn nem állásának igazolására,
  • nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a pályázat tartalmát az azt véleményező, elbíráló szervek megismerhetik, és hogy a pályázó a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben történő kezeléséhez hozzájárul, 
  • minden olyan okiratot, amelyet a pályázó a pályázat elbírálása szempontjából fontosnak tart.

A munkakör betölthetőségének időpontja: 2024. 02. 01.

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. 12. 07.

A pályázat elbírálásának határideje: 2024. 01. 31.

A jelentkezés benyújtásának módja:

  • postai úton: a pályázatnak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar címére történő megküldésével (4002 Debrecen, Pf.: 400., két példányban, dr. Stündl László dékánnak címezve). Kérjük, a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: „adjunktus”, valamint a hivatkozási számot: KCHR/26949/2023.

 

Legutóbb frissítve: 2023. 11. 22. 13:54