adjunktus

Érvényes eddig
Munkakör
adjunktus
Hirdető egység neve
DE MÉK Élelmiszertudományi Intézet
Beosztás
adjunktus

Debreceni Egyetem

Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar,

Élelmiszertudományi Intézet

pályázatot hirdet

adjunktus

munkakör betöltésére

 

A jogviszony típusa: munkaviszony

A jogviszony időtartama: határozatlan

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Debreceni Egyetem, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, Élelmiszertudományi Intézet, Böszörményi út 138.

A munkakörbe tartozó lényeges feladatok:

  • Az intézetvezető által rábízott tantárgyak oktatása, melyek a következők: Sör- és szeszesipari technológia (előadások és gyakorlatok magyar és angol nyelven), Élelmiszeranalitika (előadások és gyakorlatok magyar és angol nyelven), Élelmiszerkémia (előadások és gyakorlatok angol nyelven, gyakorlatok magyar nyelven), Élelmiszerbiztonság alapjai (előadások magyar és angol nyelven), Élelmiszerminőség és élelmiszerlánc-biztonság (szemináriumok magyar és angol nyelven), Élelmiszerekkel szembeni elvárások, fogyasztóvédelem (előadások és szemináriumok magyar és angol nyelven), Iparági élelmiszertechnológia és minőségügy (előadások és szemináriumok magyar és angol nyelven), Élelmiszertechnológiák minőségbiztosítási és biztonsági kérdései (HACCP a gyakorlatban)(előadások és szemináriumok magyar és angol nyelven), Élelmiszerminőségi és –biztonsági kockázatelemzés (előadások és szemináriumok magyar és angol nyelven).
  • Tantárgyfelelősi feladatok ellátása.
  • Témavezetői feladatok ellátása (szakdolgozat, diplomamunka).
  • Részvétel oktatási segédanyagok készítésében, oktatásfejlesztési programokban.
  • Hallgatói tehetséggondozási feladatok ellátása.
  • Részvétel az Intézet kutatási tevékenységében, elsősorban az élelmiszertudományok területén.
  • Önálló kutatómunka végzése.
  • Pályázatokban, pályázat írásban és tudományos kutatómunkában való részvétel, együttműködés.
  • Kutatási eredmények magas színvonalú publikálásában való részvétel lektorált folyóiratokban és tudományos konferenciákon.
  • Hazai és nemzetközi tudományos életbe való bekapcsolódás.
  • Közreműködés Kari, illetve Intézeti események lebonyolításában.

Alapbér és juttatások:

Az alapbér megállapítására és a juttatásokra a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény, valamint az intézmény egyéb belső szabályozó dokumentumainak rendelkezései az irányadók.

A munkakör betöltésének feltételei:

  • okleveles Élelmiszermérnöki BSc., valamint Élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnöki MSc. végzettség;
  • rendelkezzen tudományos (PhD) fokozattal az agrártudományok területén;
  • szakterülete alapos ismerete, annak széles körű, korszerű áttekintése;
  • képesség színvonalas gyakorlatok vezetésére;
  • képesség diákköri, szakdolgozati és diplomamunkát készítő hallgatók irányítására;
  • a végzés után a szakterületén legalább 5 éves szakirányú szakmai gyakorlat diplomás munkakörben;
  • önálló tudományos tevékenység folytatása;
  • magas színvonalú, önálló eredmények publikálása;
  • magas színvonalú oktató munka végzése;
  • az oktatásban, kutatásban, kutatásszervezésben szerzett tapasztalatai alapján alkalmas legyen a hallgatók, tanulmányi, tudományos munkájának vezetésére;
  • átfogó tananyagformáló és ismeretátadó készség, alkalmasság a hallgatók munkájának irányítására, új tantárgyak programjának kialakítására;
  • részvétel oktatási segédanyagok készítésében;
  • nemzetközi szinten ismerje és művelje tudományterületét, melyet publikációs tevékenységgel igazol;
  • legyen alkalmas hazai és nemzetközi tudományos fórumokon szakterületének megfelelő szintű képviseletére;
  • idegen nyelven publikál, előadást tart, gyakorlatot vezet, angol nyelven magas szintű előadói és vitakészséggel rendelkezik;
  • B kategóriás jogosítvány megléte;
  • angol nyelvből rendelkezzen középfokú (B2) komplex (szóbeli és írásbeli) államilag elismert nyelvvizsgával;
  • a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) 24. § (5) bekezdésében, ill. 24/A. §-ában foglalt feltételeknek való megfelelés (az alkalmazott büntetlen előéletű legyen, ne álljon a tevékenység folytatását kizáró foglalkozástól eltiltás hatálya alatt, és rendelkezzen az előírt végzettséggel és szakképzettséggel).

A munkakör betöltésénél előnyt jelent:

  • a következő tantárgyak oktatásában szerzett tapasztalat: Sör- és szeszesipari technológia, Élelmiszeranalitika, Élelmiszerkémia, Élelmiszerbiztonság alapjai, Élelmiszerminőség és élelmiszerlánc-biztonság, Élelmiszerekkel szembeni elvárások, fogyasztóvédelem, Iparági élelmiszertechnológia és minőségügy, Élelmiszertechnológiák minőségi és biztonsági kérdései (HACCP a gyakorlatban), Élelmiszerminőségi és –biztonsági kockázatelemzés;
  • magas szintű angol nyelvű publikációs tevékenység tudományterületi referált nemzetközi és hazai folyóiratokban;
  • tudományos kapcsolat szakmai szervezetekkel;
  • nemzetközi kutatói kapcsolatok az élelmiszertudományok területén;
  • jó kommunikációs képesség, rugalmasság,
  • MS Office felhasználói szintű ismerete;
  • speciális szoftveres tapasztalat (pl. SPSS, Webex);
  • E-learning oktatásban szerzett gyakorlat;
  • BSc, MSc hallgatók témavezetése, TDK munkák témavezetése;
  • kutatási projektekben való részvétel;
  • felsőfokú (C1), komplex (írásbeli és szóbeli), államilag elismert nyelvvizsga megléte angol nyelvből;
  • középszintű szakmai nyelvvizsga megléte német nyelvből.

Benyújtandó iratok és igazolások:

  • a pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személyi adatait, lakcímét, tudományos fokozatát, szakmai díjait, idegen nyelvtudását, szakmai tudományos munkáját, terveit, hazai és nemzetközi tudományos, illetve szakmai szervezetekben végzett munkáját, tisztségét, a nemzetközi tudományos életben való részvételét,
  • részletes szakmai önéletrajz,
  • végzettséget, tudományos fokozatot, idegennyelvtudást igazoló okiratok másolatai,
  • külső jelentkező esetében három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány, mely alkalmas a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvényben meghatározott összeférhetetlenségi, illetve jogviszony létesítést kizáró okok fenn nem állásának igazolására,
  • nyilatkozat arra vonatkozóan, hogy a pályázat tartalmát az azt véleményező, elbíráló szervek megismerhetik, és hogy a pályázó a pályázati anyagában foglalt személyes adatainak a pályázati eljárással összefüggésben történő kezeléséhez hozzájárul.

A munkakör betölthetőségének időpontja: 2024. október 15.

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. október 4.

A pályázat elbírálásának határideje: 2024. október 10.

A jelentkezés benyújtásának módja:

  • postai úton: a pályázatnak a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar címére történő megküldésével (4002 Debrecen, Pf.: 400., két példányban, dr. Stündl László dékánnak címezve). Kérjük, a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: „adjunktus”, valamint a hivatkozási számot: KCHR/20166/2024.

 

Legutóbb frissítve: 2024. 09. 19. 11:49