Hírek

A csontpótlás jövője
Egyedi tervezésű, 3D-nyomtatóval előállítható titán csontpótlásokat fejlesztenek a Debreceni Egyetemen. Az innovatív implantátumokat már nem csavarok tartják, hanem teljesen összeépülnek a csonttal.
Adomány a beteg gyerekeknek
Csaknem száz püspökladányi édesanya gyűjtött játékokat, rajzeszközöket, mesekönyveket és kifestőket a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszék betegellátó osztályán kezelt gyerekeknek. Az ajándékokat pénteken adták át.

Események

24 okt
Folytatódnak a Világjáró Klub programjai a Debreceni Egyetem Klinikai Központ, valamint a Közművelődési Titkárság és Szervezési Iroda rendezésében. Nagy Attila: A szabadkőműves London címmel tart előadást.
24 okt
A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára idén is csatlakozik a Nemzetközi Open Access Hét nevű programsorozathoz, amelynek keretében világszerte tartanak előadásokat és rendezvényeket a nyílt hozzáférésű tudományos tartalmakról.
24 okt
„Korszerű orosz atomerőművek - A VVER nyomott vizes technológia fejlődése, biztonsági megoldásai és referenciái" címmel tart eladást Alekszandr Zsukov, az orosz Nemzeti Atomenergetikai Egyetem obnyinszki kihelyezett kar reaktortervezési szakának docense.
22 okt
Idén is meghirdeti Vasárnapi muzsika-sorozatát a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara.