Címlap

Best Global Universities

A US News által összeállított Best Global Universities lista készítésekor tizenhárom indikátort vizsgálnak. Elsősorban a felsőoktatási intézmények tudományos elismertségét veszik figyelembe, ezen belül azt, hogy milyen helyezést értek el a Clarivate Analytics akadémiai elismertségi listáján, milyen kutatási eredményekkel és publikációkkal rendelkeznek, illetve milyenek az idézettségi mutatói az adott intézménynek.

Világviszonylatban az első hétszáz egyetem között csak négy magyar felsőoktatási intézmény kapott helyet: az Eötvös Loránd Tudományegyetem, amely az 434. helyen végzett, a Debreceni Egyetem, amelyet a 635. helyre rangsoroltak, a Semmelweis Egyetem a 682. helyen és a Szegedi Tudományegyetem a 688. helyen. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 944., a Pécsi Tudományegyetem pedig a 1125. helyen végzett.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
Harvard University
Egyesült Államok
2.
Massachusetts Institute of Technology
Egyesült Államok
3.
Stanford University
Egyesült Államok
434.
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Magyarország
635.
Debreceni Egyetem
Magyarország
682.
Semmelweis Egyetem
Magyarország
688.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
944.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Magyarország
1125.
Pécsi Tudományegyetem
Magyarország

Egyéb információk

Frissítés dátuma: 2019.12.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.