Címlap

U-Multirank

Az Európai Unió által támogatott projekt nem egy adott szempontrendszer szerint állítja sorba a felsőoktatási intézményeket, hanem öt fókuszterületen több különböző indikátor figyelembevételével vizsgálja az egyetemek és a főiskolák teljesítményét, amit aztán egy öt fokozatú skálán értékel és csoportokba sorol (a legjobb A-tól a legkevésbé jó E-ig). Az U-Multirank rendszere felhasználóbarát, hiszen a diákok és szülők számára a képzés kiválasztásában nyújt segítséget, míg az egyetemi vezetők számára a stratégiaalkotásban, a vállalkozói szektor számára pedig a diplomás munkaerő-kapacitás kihasználásában segít.

Összegyetemi téren a legfrissebb értékelés szerint a legkiválóbb kategóriába került az intézmény a külső kutatási bevételek kapcsán, a szabadalmakban idézett publikációk számát tekintve, a végzettek által létrehozott vállalkozásokat illetően és az idegen nyelvű alapképzési programok sikere tekintetében.

Ugyancsak a legmagasabb kategóriába sorolták az alap- és mesterszakos vegyészmérnök és a fizikus hallgatókat az időben megszerzett diplomának köszönhetően.

Kiemelkedően teljesítettek még összegyetemi szinten a második legjobb kategóriába sorolt idegen nyelvű mesterképzési programok, valamint mind az alap- mind a mesterképzésben résztvevő hallgatók végzési és régiós elhelyezkedési arányai is.

 

Egyéb információk

 

Frissítés dátuma: 2019.07.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.