Címlap

URAP (University Ranking by Academic Performance)

Az URAP-rangsort évről évre a tudományos cikkek és a rájuk való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetőleg a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.
A 2018/2019-es rangsort a Harvard vezeti, míg a legjobb ezer közé hat magyar egyetem került be. A magyar intézmények közül a legjobb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el, 621. lett. A Semmelweis Egyetem az 639., a Szegedi Tudományegyetem a 667., a Debreceni Egyetem pedig a 708. helyen végzett. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 800., a Pécsi Tudományegyetem a 941. helyig jutott.

Az európai intézmények közül a brit egyetemek végeztek a legelőkelőbb helyen: az Oxford a harmadik, az University College London az ötödik, a Cambridge pedig a hetedik lett.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
Harvard University
Egyesült Államok
2.
University of Toronto
Kanada
3.
University of Oxford
Egyesült Királyság
621.
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Magyarország
639.
Semmelweis Egyetem
Magyarország
667.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
708.
Debreceni Egyetem
Magyarország
800.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Magyarország
941.
Pécsi Tudományegyetem
Magyarország

Egyéb információk

Frissítés dátuma: 2019.02.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.