Címlap

UI GreenMetric World University Ranking

2018-ban 719 egyetemet vizsgált a University of Indonesia a „GreenMetric” projektje kapcsán. Arra keresték a választ, hogy mennyire „zöldek”, környezettudatosak az egyes intézmények, a campusokon mekkora zöld területek vannak és milyen olyan intézkedések kerültek bevezetésre, amelyek klímaváltozás negatív hatásainak ellensúlyozását, illetve a fenntartható környezeti fejlődés támogatását szolgálják.

A Szegedi Tudományegyetem legjobb magyarként a 77. helyen végzett, míg a Debreceni Egyetem a 354. helyen szerepel a listán. Helyet kapott még a rangsorban a Pécsi Tudományegyetem (140. hely), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (264. hely), a Budapesti Gazdasági Egyetem (459. hely), a Miskolci Egyetem (489. hely), a Budapesti Corvinus Egyetem (525. hely), a Szent István Egyetem (532. hely), és az Óbudai Egyetem (472. hely).

A legzöldebb egyetem a világon a lista szerint a holland Wageningen University & Research, melyet a brit University of Nottingham és az amerikai University of California Davis követ.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
Wageningen University & Research
Hollandia
2.
University of Nottingham
Egyesült Királyság
3.
University of California Davis
Egyesült Államok
77.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
140.
Pécsi Tudományegyetem
Magyarország
264.
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Magyarország
354.
Debreceni Egyetem
Magyarország
459.
Budapesti Gazdasági Egyetem
Magyarország
489.
Miskolci Egyetem
Magyarország
525.
Budapesti Corvinus Egyetem
Magyarország
532.
Szent István Egyetem
Magyarország
595.
Óbudai Egyetem
Magyarország

Egyéb információk

 

Frissítés dátuma: 2019.02.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ