Címlap

THE (Times Higher Education) Emerging Economies Rankings

A Times Higher Education (THE) a feltörekvő gazdaságok felsőoktatási intézményeinek rangsorolásakor ugyanazokat a szempontokat veszik figyelembe, mint az összesített világrangsor esetében, csak más súlyozást használnak annak érdekében, hogy a lehető legjobban reflektáljanak a feltörekvő gazdaságok egyedi jellemzőire.

Az sorrend elkészítéséhez használt indikátorokat öt nagyobb csoportba lehet osztani: oktatás (tanulási környezet), kutatás (mennyiség, bevétel, megítélés), citációk (kutatási hatás), nemzetköziség (oktatók, hallgatók, kutatás), ipari bevétel (tudástranszfer).

A THE rangsor élén három kínai egyetemet találunk, a legjobb tízben pedig hét kínai egyetem kapott helyet. A Debreceni Egyetem 2019-ben a 201-250. kategóriában szerepel. A listára összesen hét magyar egyetem került fel: a Semmelweis Egyetem a 67., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 119., a Pécsi Tudományegyetem a 141., a Szegedi Tudományegyetem a 162., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 251-300., a Budapesti Corvinus Egyetem pedig a 301-350. helyen végzett.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
Csinghua Egyetem
Kína
2.
Pekingi Egyetem
Kína
3.
Zhejiang Egyetem
Kína
67.
Semmelweis Egyetem
Magyarország
119.
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Magyarország
141.
Pécsi Tudományegyetem
Magyarország
162.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
201-250.
Debreceni Egyetem
Magyarország
251-300.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Magyarország
301-350.
Budapesti Corvinus Egyetem
Magyarország

Egyéb információk

Frissítés dátuma: 2019.02.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ