Címlap

THE (Times Higher Education) Emerging Economies Rankings

A Times Higher Education (THE) a feltörekvő gazdaságok felsőoktatási intézményeinek rangsorolásakor ugyanazokat a szempontokat veszik figyelembe, mint az összesített világrangsor esetében, csak más súlyozást hasznának annak érdekében, hogy a lehető legjobban reflektáljanak a feltörekvő gazdaságok egyedi jellemzőire.

Az sorrend elkészítéséhez használt indikátorokat öt nagyobb csoportba lehet osztani: oktatás (tanulási környezet), kutatás (mennyiség, bevétel, megítélés), citációk (kutatási hatás), nemzetköziség (oktatók, hallgatók, kutatás), ipari bevétel (tudástranszfer).

A THE rangsor élén három kínai egyetemet találunk, a legjobb tízben pedig hét kínai egyetem kapott helyet. A Debreceni Egyetem 2020-ban a 251-300. kategóriában szerepel. A listára összesen nyolc magyar egyetem került fel: a Semmelweis Egyetem a 70., az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 149., a Pécsi Tudományegyetem a 176., a Szegedi Tudományegyetem a 201-250., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 251-300., a Budapesti Corvinus Egyetem a 301-350., a Szent István Egyetem pedig a 351-400. helyen végzett.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
2. Pekingi Egyetem Kína
3. Zhejiang Egyetem Kína
70. Semmelweis Egyetem Magyarország
149. Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország
176. Pécsi Tudományegyetem Magyarország
201-250. Szegedi Tudományegyetem Magyarország
251-300. Debreceni Egyetem Magyarország
251-300. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magyarország
301-350.  Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország
351-400. Szent István Egyetem Magyarorság

Egyéb információk

Frissítés dátuma: 2020.05.18.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.