Címlap

Webometrics (Ranking Web of World Universities)

A Webometrics-lista készítője a Cybermetrics Lab, amely Spanyolország legnagyobb kutatóintézetének, a Spanyol Nemzeti Kutatótanácsnak (CSIC) a része. A szakemberek több mint 22 ezer intézmény webes megjelenését vizsgálják évente kétszer, 2004 óta. Nem az egyetemi oldalak látogatottságát és dizájnját figyelik, hanem azt elemzik, mennyire "látható" az adott felsőoktatási intézmény az interneten. Az összpontszám felét így például az adja, hányan linkelik be az egyetemek különböző oldalait, de az is számít, hány - az egyetemi honlapokhoz kapcsolódó - oldalt és külső hivatkozást, valamint dokumentumot talál a Google és a Google Scholar, de az is, hogy az intézmény kutatóinak-oktatóinak hány publikációja jelenik meg a legfontosabb tudományos folyóiratok honlapján.

A Webometrics 2019 júliusában frissített világrangsorának első ezer legjobbja között 4 magyarországi felsőoktatási intézmény szerepel: a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az 563. helyen, a Szegedi Tudományegyetem az 670. helyen, a Debreceni Egyetem a 725. helyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig a 867. helyen található a listán. A Pécsi Egyetem az 1042. helyen végzett. A közép- és kelet-európai régiós listán a Debreceni Egyetemet a 26. helyen találjuk.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
Harvard University
Egyesült Államok
2.
Stanford University
Egyesült Államok
3.
Massachusetts Institute of Technology
Egyesült Államok
4.
University of Oxford
Egyesült Királyság
563.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Magyarország
670.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
725.
Debreceni Egyetem
Magyarország
867.
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Magyarország
1042.
Pécsi Egyetem
Magyarország

Egyéb információk

 

Frissítés dátuma: 2019.12.10.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ