Címlap

A Leideni Egyetem rangsora

Öt magyar egyetem került fel a Leideni Egyetem legfrissebb, 2019-es rangsorára, amelyet a felsőoktatási intézményekben dolgozó oktatók és kutatók publikációinak száma, valamint idézettsége alapján állítanak össze évről évre. A listán azt is figyelembe veszik, hogy a publikációk közül melyek tartoznak az adott szakterületen megjelenő tanulmányok legtöbbet idézett egy, tíz, illetve ötven százalékához. A 2019-es listához a 2014-2017 közötti publikációkat nézték meg. A Leideni Rangsorban a Debreceni Egyetem a 745. helyen végzett. Ez azt jelenti, hogy a magyar egyetemek közül a Debreceni Egyetem végzett a második legelőkelőbb helyen. A rangsorban előttünk a Szegedi Tudományegyetem található, amely a 687. helyen végzett, míg mögöttünk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 758. helyet, a Semmelweis Egyetem a 816. helyet, az Eötvös Loránd Tudományegyetem pedig a 844. helyet foglalja el az összesített listán.

A tudományterületenkénti listákat tekintve az „Orvosbiológia és Egészségtudomány” témában a Debreceni Egyetem az 509. helyen, „Élet- és földtudományok” terén pedig az 571. helyen szerepel.

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
Harvard University
Egyesült Államok
2.
Shanghai Jiao Tong University
Kína
3.
University of Toronto
Kanada
14.
University of Oxford
Egyesült Királyság
687.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
745.
Debreceni Egyetem
Magyarország
758.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Magyarország
816.
Semmelweis Egyetem
Magyarország
844.
Eötvös Loránd Tudományegyetem
Magyarország

Frissítés dátuma: 2019.07.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.