Címlap

Pharma-Flight Központban

Debrecenben épült a Pharma-Flight Központ, mely beruházás a világon egyedülálló módon egyesíti az egyetemi szintű pilótaképzést, és a speciális egészségügyi igényeket kiszolgáló laboratóriumi kutatás és kisszériás gyógyszergyártás funkcióit.

A létesítmény megalkotói olyan innovatív koncepcióval nyertek el mintegy 3,5 milliárd forint uniós támogatást, amelynek eredményeként Európában – komplexitásában – mással össze nem vethető intézményt hoztak létre. A légiközlekedés robbanásszerű fejlődése egyre több magasan képzett légügyi szakembert igényel. Erre a kihívásra reagál a Pharma-Flight Kft. és a Debreceni Egyetem együttműködésével itt megkezdődő nemzetközi pilótaképzés. A Pharma-Flight az egyetem kihelyezett tanszékeként működik.

Az új tudományos és szolgáltató központ a kutatás-fejlesztés egyik hiányterületén kezdte meg működését, munkahelyeket teremt, és tovább erősíti Magyarország második legnagyobb városának meghatározó nemzetgazdasági szerepét. A beruházás létrejöttéhez egyaránt szükség volt a város, az egyetem és az ipari szereplők összefogására.

A Pharma-Flight Kft. a Debreceni Egyetemmel közösen olyan kutatási célokat, képzési irányokat tűzött maga elé, amelyek a debreceni tudományos műhelyt az egész ország egyik legérdekesebb kutatási központjává teheti.  A Központban a Debreceni Egyetemmel közös gyógyszerkutatás elősegíthetik magyar tudományos eredmények megszületését a hatóanyagoknak a hajózó személyzetre gyakorolt hatásainak megismerése területén, a gyártókapacitás pedig a későbbiekben lehetővé teheti a pilóták speciális gyógyszerekkel való ellátását. A Pharma-Flight világszínvonalú egészségügyi berendezései és műszerei hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a közlekedés valamennyi ágazatában hatékonyabban lehessen megállapítani a dolgozók alkalmasságát, és segíthet abban is, hogy szükség esetén megfelelő egészségügyi és szakmai rehabilitációt kaphassanak a munkavállalók.

Frissítés dátuma: 2017.07.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.