Címlap

Sportos életmód, Egészségfejlesztő Egyetem program

Az „Egészségfejlesztő Egyetem” koncepcióval összhangban a Debreceni Egyetem célja, hogy az egyetemi polgárok (oktatók és hallgatók) közösségét a sportos életvitel elterjesztése által támogassa.

A Sporttudományi Intézetnek az „Egészségfejlesztő Egyetem” tematikája kidolgozásában és megvalósításában kiemelt szerepe van. Az intézményi stratégia feltételei külső forrásokból, illetve saját költségvetéséből teremthetőek meg.

A kitűzött célok megvalósításához az intézet egyebek mellett az egészséges életmóddal kapcsolatos, rendszeres testmozgást népszerűsítő programok koordinálásával, egyéb sportszolgáltatások nyújtásával, illetve kooperatív kutatások támogatásával járulhat hozzá.

Az egyetem sportlétesítményei helyszínt biztosítanak azon helyi és országos hatáskörű rendezvények számára, amelyek legfőbb célja az egészséges életmódra nevelés.

Az intézet szakmai felügyelete alatt áll a Nagyerdei Standionban létrehozott 1000 m2-es Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Centrum, amely a Sporttudományi Oktató Központtal együtt az oktatás-kutatás tudományos és infrastrukturális hátterét biztosítja. Továbbá szintén 2016 őszén kerül átadásra a 900 m2-es Sport és Fitnesz Centrum is, a legkorszerűbb felszerelésekkel és diagnosztikai kapcsolattal.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.