Címlap

Belgyógyászati Klinika B épület

Intézetünkben a hematológiai betegellátás teljes spektruma elérhető. Az onkohematológiai betegek (limfóma, leukémia) ellátása regionális, ezeknek a betegeknek az autológ és 2016. május óta az allogén hematopoetikus őssejt transzplantációja pedig az Intézet országos szintű feladatai közé tartozik, melyet a Haematopoetikus Transzplantációs Központunkba végezünk.

A súlyos thromboemboliák, valamint a veleszületett vérzékenységben szenvedő betegek regionális ellátását a Thrombosis és Haemostasis Központunkban történik. A hematológiai és nem hematológiai ritka betegségek kivizsgálását és szükség szerint kezelését országos szinten végezzük.

 Gasztroenterológiai regionális központként működünk az összes gasztroenterológiai profil tekintetében.  IBD regionális centrumként a szövődményes betegek ellátását végezzük a Sebészeti klinikával szoros együttműködésben, valamint a biológiai kezelés kizárólagos centrumai vagyunk. A régióban egyedül itt érhető el a kapszula endoszkópia, valamint a kettős ballonos enteroszkópia, mellyel a vérzőbetegeinek diagnosztikájában, az APC és varixligáció által az ellátásukban is fontos szerepet töltünk be. Az ERCP vizsgálatok terén is kimagasló eredményeink vannak. Ide kötődik az endoszkópos ultrahang kivitelezése valamint a daganatos betegségek palliációjához elengedhetetlen öntáguló fémsztent beültetés is. Országos hírű a hepatológiai ellátás, a krónikus vírus hepatitiszek, krónikus májbetegségek gondozása illetve az autoimmun hepatitisek kezelése. A gasztroenterológiai szakrendelés által a CRC szűrésben aktívan részt veszünk.

A fenti profiloknak megfelelően szakambulanciákat működtet a klinika. A klinika fekvőbeteg forgalma több mint5200 beteg, járóbeteg forgalma 57 077 eset évente.

 Az elmúlt 60 év során a klinika épülete részben elhasználódott, ezért európai uniós pályázat keretében (TIOP 2.2.7.) a klinika jelentős bővítése, fejlesztése megtörtént, 2011 augusztusára egy mindenben megújult, területében jelentősen bővült, korszerű, a XXI. század igényeinek mindenben megfelelő klinika szolgálja betegeink még jobb ellátását.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.