Címlap

Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika

Klinikánk munkatársai vesznek részt a Debreceni Egyetem valamennyi műtétes klinikájának altatóorvosi és intenzív terápiás ellátásában. Közel száz szakorvos, illetve szakorvosjelölt tevékenykedik a DE KK területén működő 49 altatóorvosi munkahelyen, átlagosan évi 20 000 műtéti beavatkozáshoz nyújtunk fájdalomcsillapítást, illetve a szükségleteknek megfelelő narkózist. Az intenzív terápiás ellátás vonatkozásában munkatársaink látják el valamennyi sebészi jellegű szakma intenzív osztályát.

A DE KK az elmúlt évtizedekben különös hangsúlyt fektetett a biztonságos aneszteziológia és intenzív kezelés körülményeinek kialakítására. Ennek megfelelően valamennyi munkahelyünkön korszerű, a kor követelményeinek megfelelő műszerezettség áll rendelkezésre. Ennek köszönhetően a DE KK klinikáinak műszeres felszereltsége a nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. Munkatársaink folyamatos képzésével és továbbképzésével igyekszünk biztosítani a magas szintű szakmai munkát, valamint a szakma új, korszerű és a betegek biztonságát javító új kezelési módszerek bevezetését.

A biztonságos műtéti érzéstelenítés előfeltétele, hogy a betegek a lehető legoptimálisabb, legjobban felkészített állapotban kerüljenek operációra. Ezt a célt szolgálják a klinika által fenntartott aneszteziológiai ambulanciáink, ahol tapasztalt szakorvosok javaslatai alapján végezzük az egészségi állapot felmérését, és ennek segítségével készítjük fel betegeinket a műtétekre.

A betegellátó tevékenység mellett klinikánk a régió szakorvos képzéséért és továbbképzéséért felelős központ is, amely összefogja az 5 észak-kelet magyarországi megye ilyen irányú tevékenységét. Rendszeres regionális képzőprogramokkal, kurzusokkal és egy évente megrendezett konferenciával (Debreceni Aneszteziológiai Napok) igyekszünk hozzájárulni kollégáink szakmai fejlődéséhez.

Mint minden egyetemi központnak, így a DE KK Aneszteziológiai Klinikájának is feladata, hogy magas szintű kutatói tevékenységgel hozzájáruljon a szakma fejlődéséhez. A klinika e feladatának önálló PhD programokkal igyekszik megfelelni. Klinikánk 1 MTA doktora és 7 PhD fokozattal rendelkező vezető kutató fogja össze a tudományos munkát. A klinika munkatársainak kutatási koordinációja mellett küldetésünknek tekintjük a régióban dolgozó kollégák bevonását kutatási programjainkba.

Frissítés dátuma: 2017.12.08.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.