Címlap

TIOP 1.3.1 - Sajtóközlemények, Debrecen, 2011. 10. 28

Projekt címe: Természettudományi és műszaki képzés infrastruktúrájának fejlesztése

 
Elsősorban felnőttképzési, illetve szaktanácsadási feladatokat lát majd el az Interregionális Műszaki- Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ (MAG Ház), amely 970 millió forintos beruházással, uniós támogatással valósult meg alig több mint másfél év alatt a Debreceni Egyetemen.
 
A MAG Házban 2600 négyzetméternyi területen alakítottak ki korszerű infrastruktúrával felszerelt előadó- és szemináriumi termeket, valamint közösségi tereket. A központ évente mintegy 3500 tovább- és felnőttképzésben résztvevő hallgató számára biztosít modern, idegen nyelvi képzésre is alkalmas oktatási körülményeket. A MAG Házban induló kurzusok piacképes és hiánypótló ismereteket nyújtanak majd, valamint elősegítik a munkavállalók hátrányos helyzetének javítását. Az épületben kapott helyet a Regionális Szaktanácsadási Központ is, amely az Észak-alföldi régióban működő 32 területi centrum koordinációját is ellátja majd.
 
A komplexum a centrum által felhalmozott tudást továbbítja a magyar-román határrégióban, de itt végzik majd az élelmiszergazdaság területén folyó kutatás-fejlesztés-innováció eredményeinek piacra juttatását is, együttműködve az egyetem Technológia Transzfer Irodájával - hangsúlyozta Prof. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának elnöke.
 
  • A MAG Ház kivitelezésének bruttó összege: 968.618.900 Ft
  • A kivitelezést a HUNÉP Universal Építőipari Zrt végezte.
 
TIOP 1.3.1: Természettudományi és műszaki képzés infrastrukturális fejlesztése
 
Új Magyarország Fejlesztési Terv - Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében 4,88 milliárd forint értékű európai uniós támogatással az Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ mellett - elkészült az Informatikai Kar új épülete, valamint a Bem téri laboratóriumok és a Kémia Intézet Kísérleti Üzemének rekonstrukciójára és befejezés előtt áll az Elméleti Négyszög fejlesztésére, emellett a modern korigényeinek megfelelően átalakul a Debreceni Egyetem teljes info-kommunikációs technológiai háttere is.
 
HUNÉP Universal Építőipari Zrt.
 
A 60 éve alakult az 1991-óta részvénytársaságként működő HUNÉP Universal Zrt. Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb építőipari vállalkozásaként többek között oktatási, egészségügyi és idegenforgalmi területen létesített középületek kivitelezésével foglalkozik. A HUNÉP Universal Zrt. minőségi munkáját bizonyítja, hogy az Építőipari Mesterdíj kuratóriuma több elismeréssel jutalmazta már a céget.

Frissítés dátuma: 2017.07.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.