Címlap

Idegennyelvi Központ

A Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központ alapfeladata akkreditált DExam vizsgarendszerével való vizsgáztatás, valamint a felnőttképzés keretében az angol nyelv oktatása.

A DExam Vizsgaközpont 2007 áprilisa óta kínál vizsgázási lehetőséget államilag elismert nyelvvizsga-rendszerével, a DExammal. A DExam olyan általános egynyelvű angol nyelvvizsgarendszer, amely három szinten (B1, B2 és C1) méri a nyelvtudást, és amelynek fő sajátossága a modulválasztási lehetőség. A modulválasztási lehetőséggel a közép- (B2) és felsőfokú (C1) DExam vizsgázók élhetnek, akik a vizsgán érdeklődésüknek megfelelően humán- vagy reálmodul vizsga-feladatsorral találkoznak. Az általános témájú feladatokon túl a társadalomtudományok és a művészetek iránt érdeklődők humán tematikájú feladatokon, míg a természettudományok és a technika iránt érdeklődők reálmodul tematikájú feladatokon tesztelhetik nyelvtudásukat.

A DExam Vizsgaközpont évente 3 vizsgaidőszakban kínál vizsgázási lehetőséget: a téli (január–február), a tavaszi (április-május) és az őszi (október–november) vizsgaidőszakban. Jelenleg a DExam Vizsgaközponton kívül további 15 vizsgahelyen lehet az országban a DExam vizsgarendszerrel vizsgázni: Békéscsabán, Dunaújvárosban, Egerben, Gödöllőn, Győrben, Jászberényben, Kisvárdán, Mátészalkán, Mezőtúron, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon és Veszprémben.

A DExam Vizsgaközpont a sikeres vizsgázás elősegítése céljából a tanév során folyamatosan indítja térítéses nyelvtanfolyamait, melyek között mindkét félévben megtalálhatók a DExam Félév, Hétvégék és Intenzív nyelvtanfolyamok, míg nyáron a Nyári tanfolyamokat kínálja a nyelvtanulók és a vizsgára készülők számára. A DExam Vizsgaközpont a felnőttképzés keretében indított nyelvtanfolyamain saját engedélyezett „Angol nyelvi képzés – Angol C2 1 1 072-KER C1” elnevezésű képzési programját használja (nyilvántartási szám: E-000087/2014/C001).

Mind a vizsgázáshoz, mind a nyelvtanfolyamokhoz kapcsolódó további információ a www.dexam.hu honlapon, valamint személyesen a DExam Vizsgaközpont recepcióján (4032 Debrecen, Komlóssy út 56.) érhető el.

Frissítés dátuma: 2018.03.27.