Címlap

Társadalmi szerepvállalás

Mára a felsőoktatási intézmények hagyományos funkciója, amely az oktatásra és a kutatási tevékenységre koncentrált, jelentősen átalakult. Az intézmények tevékenységét, szolgáltatását igénybe vevők körének jelentős bővülése, valamint a tudás versenyképességi és társadalmi/üzleti sikerességének felértékelődése az alaptevékenységek hagyományos körének bővülését igényli.

A Debreceni Egyetem az oktatás, a kutatás, a gyógyító-megelőző tevékenység és az agrárium szolgálatán kívül elkötelezett a társadalmi és gazdasági szférával való kapcsolatok erősítése, valamint a felsőoktatás harmadik missziójából fakadó tudományközvetítési, kulturális és sport feladatok teljesítése mellett.

Egyetemünk a felsőoktatási képzési feladatokon túlmenően tudásának közvetítésével, szervező motorként aktívan részt kíván venni, és részt vesz a regionális ipari- és szolgáltatásfejlesztésben. Mindemellett, harmadik missziós tevékenysége keretében jelentős szerepet vívott ki magának mind a kultúra, mind a sport terén, amely abban testesül meg, hogy nemcsak az egyetemi polgárok, hanem a város, a megye lakossága számára is elérhetők a szolgáltatások, az együttműködések, a tudás közvetítése. (pl. Campus Fesztivál, Lovarda, Hall, Nagyerdei Víztorony, Botanikus Kert, Sportdiagnosztika, Életmód és Terápiás Központ, Science Cafe, Kutatók Éjszakája)

Az intézmény további kiemelt célja a sport-, testnevelési, egészségnevelési programok kiterjesztése, hiszen az egyetemi sportrendezvények, sportolási lehetőségek, továbbá a rendszeres testmozgást és fizikai aktivitást elősegítő közösségi-, sport- és rekreációs szolgáltatási lehetőségek nemcsak az intézményt, hanem a szélesebb társadalmi közeget is mobilizálják.

Frissítés dátuma: 2017.07.25.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ