Címlap

RUR – Round University Ranking

Az 2020-ban az 547. helyezést érte el a Debreceni Egyetem a Round University Ranking (RUR) felsőoktatási világrangsorán, amelyet tavasszal hozott nyilvánosságra a moszkvai székhelyű független szervezet.

A listán a világ legjobb 1000 egyetemét értékelik 20 tényező alapján 4 alapvető területen: oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%).

A magyar egyetemek közül a Debreceni Egyetem mellett a rangsorban szerepel még a Közép-Európai Egyetem a 179., Semmelweis Egyetem a 282., a Szegedi Tudományegyetem a 482., az ELTE pedig az 516. helyen.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1. Harvard University Egyesült Államok
2. California Institute of Technology Egyesült Államok
3. Imperial College London Egyesült Királyság
179. Közép-Európai Egyetem Magyarország
282. Semmelweis Egyetem Magyarország
482. Szegedi Tudományegyetem Magyarország
516. Eötvös Lóránd Tudományegyetem Magyarország
538. Debreceni Egyetem Magyarország

Egyéb információk

Frissítés dátuma: 2020.05.18.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.