Címlap

THE (Times Higher Education) Impact Rankings

A világ legjobb 300 felsőoktatási intézménye között szerepel az „Egészség és jóllét” szakterületen nyújtott eredményeivel a Debreceni Egyetem a Times Higher Education új ranglistáján. 

A felsőoktatási intézmények társadalmi és gazdasági szerepvállalását és hatásait az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljai mentén vizsgálja új elemzésében a neves brit rangsorkészítő Times Higher Education. A 17 terület közül az egészséges élet és a jóllét biztosítása témában a 201-300. helyre rangsorolta a Debreceni Egyetemet a szervezet.

A nemzetközi rangsor készítői figyelembe vették az egészségügyi képzésben résztvevő hallgatók számát, arányát a teljes hallgatói létszámhoz viszonyítva, az egészségügyi kutatásokat, ipari együttműködéseket, valamint az egészséges életmódhoz kapcsolódó infrastruktúrát: az egyetemi sportpályákat és -létesítményeket (egyetemi sportkomplexum, DESOK, SET-központ, Unifit). Emellett az olyan kezdeményezések is szerephez jutottak, amelyek  régóta eredményesen működnek a Debreceni Egyetemen: a DEAC él- és tömegsport támogató tevékenységét, az intézmény részvételét a város egészségstratégiájának kidolgozásában, a „Családbarát intézmény” címért tett erőfeszítéseket, a Szenior Egyetem és a Science Café előadás-sorozatokat, valamint a mentálhigiénés szolgáltatásokat.

A 2019-es listán a több, mint 400 rangsorolt intézmény között 4 magyar egyetemet találunk, melyek közül a legjobb, 7. helyen a Semmelweis Egyetem végzett. A listán a 97. helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem, a 301+ kategóriában pedig a Közép-európai Egyetem.

 

Rangsor
Egyetem
Ország
1.
University of Auckland
Új-Zéland
2.
McMaster University
Kanada
3.
University of Montreal
Kanada
7.
Semmelweis Egyetem
Magyarország
97.
Szegedi Tudományegyetem
Magyarország
201-300.
Debreceni Egyetem
Magyarország
301+
Közép-európai Egyetem
Magyarország

Egyéb információk

Frissítés dátuma: 2019.05.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ