Címlap

Hatvani István Szakkollégium

A Hatvani István Szakkollégium a Debreceni Egyetem falain belül 1997 óta működő tehetséggondozó műhely. A szakkollégium tagjai a Bölcsészettudományi Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint az Informatika Kar hallgatói közül kerülnek ki.

A szakkollégiumon belül önálló, kreditértékkel bíró kurzusok futnak, így például a bő évtizedes hagyományra visszatekintő Új tendenciák a modern tudományban, amely a szakkollégium alapvető törekvését, az eltérő tudományterületek párbeszédbe léptetését, azaz az interdiszciplinaritást igyekszik megvalósítani. A szakkollégium egyik, kuriozitást is jelentő, évek óta futó tudományos projektje a régiókutatási - és rekonstrukciós program, amely a Bihari-Hegyköz és az Érmellék tudományközi, a tudományosságot és a társadalmi felelősségvállalást egyaránt szem előtt tartó feldolgozását jelenti.

A szakkollégium ezen túlmenően is fontosnak tartja a határon túli szakkollégiumokkal való együttműködéseket, amelyeknek egyik eredménye, hogy határon túli szakkollégisták is publikálnak a Hatvani István Szakkollégium köteteibe. Ezek közül "A mi tendenciáink..." címet viselő tanulmánykötet 2012 óta minden évben megjelenik.

Frissítés dátuma: 2017.12.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ