Címlap

Boldog Terézia Katolikus Egyetemi Feminine Studies Szakkollégium

A Boldog Terézia Szakkollégiumot a Boldogasszony Iskolanővérek (akkori nevükön Miasszonyunkról nevezett Szegény iskolanővérek) alapították 1996-ban. 2006-ban alakult szakkollégiummá és vette fel a feminine studies szakirányt.

A szakkollégiumnak alapításától fogva kitűzött célja annak elősegítése, hogy azoknak a keresztény értelmiségi nőknek a kibontakozásához segítséget adjon, akik személyes és szakmai életükben hitelesen, igényesen, emberi tisztességgel, elkötelezetten kívánják szolgálni kisebb közösségüket, a társadalmat és egyházukat. Ennek feltétele, hogy a szakkollégium hallgatói főiskolai/egyetemi éveik alatt szakmai tanulmányi feladataik mellett személyes fejlődésüknek is tudatos munkásai legyenek: a közösségi élet, a szociális érzékenység és a spirituális/pszichológiai érlelődés irányába haladjanak.

A szakkollégium ezt szakkollégiumi programjaival és ökumenikus keresztény közösségi életforma kereteinek megteremtésével segíti elő és ezt a célt szolgálja saját fejlesztésű tanulmányi programja is. A szakkollégiumban folyó tudományos munka bemutatására 2015-ben elindította saját lektorált folyóiratát Röptető címmel.

A Szakkollégium Magyarországon és a Kárpát-medencében az egyetlen, keresztény (ökumenikus) elkötelezettségű magyar, a női szemléletet (feminine studies) érvényesítő értelmiségi és tudományos területen működő spirituális-szellemi-közösségi műhely, amely különböző szakterületen tanuló egyetemi/ főiskolai hallgatókat fog össze. A szakkollégium hallgatói a tanulmányi rendet önként vállalják, amikor a szakkollégiumba felvételiznek és felvételt nyernek.

Tovább a weboldalra

Frissítés dátuma: 2017.12.11.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ