Címlap

Karriertanácsadás, álláskeresés

Karrier Tanácsadás

A Karrierközpont tanácsadási tevékenysége elsősorban informáló, orientáló, döntés-előkészítő jellegű. (Nem pszichológiai tanácsadásról van szó.) Egyrészt pályatanácsadás, másrészt állástanácsadás. Célunk a pályakezdő hallgatók életpálya-építésének, szakmai fejlődési útjának támogatása a különböző lehetőségek megismerésével, megfelelő célok kiválasztásával és információ nyújtása azok megvalósításához.

Egyéni tanácsadás, pályaorientáció

A tanácskérővel közös célunk az álom munkahely megfogalmazásától a lehetőségek (munkaerőpiaci helyzet, pályaismeret, személyiségjegyek, tényleges érdeklődési terület, tanulmányok, képzési lehetőségek) figyelembevételével reálisan megvalósítható célok kitűzése, megvalósulásának támogatása.

Gyakorlati álláskeresési tanácsadás

 • A hallgató által elkészített önéletrajz, motivációs levél elemzése, módosítása, angol vagy német nyelven megírt önéletrajz lektorálása
 • Próba állásinterjúk – felkészülés a tényleges állásinterjúra, leggyakoribb kérdések megismerése
 • Álláskeresési stratégia:
  • tanácsok az internetes álláskereséshez, legismertebb állásportálok megismerése
  • az aktuális munkaerő-piaci elvárások, lehetőségek megismerése,
  • továbbképzési lehetőségek tanulmányozása,
  • pályázatok beküldésének módja, formai elvárások ismertetése.

Hogyan zajlik a tanácsadás?

 • egyénenként, személyre szabottan
 • előzetes időpont egyeztetés alapján, bejelentkezés az alábbi címen
 • előzetesen küldje át önéletrajzát, motivációs levelét (nem kötelező)
 • a konzultáció időtartama max. 1 óra

Ügyfélfogadási idő: kedd, péntek 8-12 óráig

Tréningek

Az álláskereséssel kapcsolatos tréningeket a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja tartja. A tréning „Álláskeresési ismeretek” címmel tantárgyként is felvehető, érte kredit szerezhető.

A tréning első részében érdekes, személyiségfejlesztő feladatok zajlanak csoportmunka keretében. A tapasztalatok szerint ugyanis sokan a tanulmányaik alatt is keresik a számukra legmegfelelőbb pályát, szeretnék megtalálni álmaik karrierlehetőségeit, amelyhez azonban önmagunk, személyiségünk, adottságaink megfelelő ismerete elengedhetetlen.

A tréning második felében gyakorlati álláskeresési kompetenciákra lehet szert tenni, a résztvevők nem csak megismerkednek az önéletrajzírás, motivációs levél és kísérőlevél készítésének alapszabályaival, hanem maguk is írnak ilyeneket. Ezután ki kell keresniük egy aktuális álláshirdetést, arra szabniuk a beadandó anyagokat, végül pedig egy próba-állásinterjún vesznek részt. Ezt a tréninget vezető pszichológus a kurzus végén az egész idő alatt nyújtott teljesítménnyel együtt kiértékeli, hasznos tanácsokat adva a jövőben az álláskereséssel kapcsolatban.

További információk a DE Hallgatói Karrierközpont honlapján

Frissítés dátuma: 2017.08.31.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napján hatályba lépett Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ