Címlap

Idegen nyelvű képzések

A Debreceni Egyetem 1987 óta kínál idegen nyelvű képzéseket. A képzési portfólió az évek során jelentős változáson, komoly bővülésen ment keresztül. A kezdetekben kizárólag az orvosi fakultáson elérhető, alapvetően külföldi hallgatókat célzó kurzusok száma ennek megfelelően jelenleg az 50-et is meghaladja, és majd’ mindahány kart érinti. 

A kiszélesedett programkínálat, valamint az időközben lezajlott oktatási és infrastrukturális fejlesztések természetesen a hallgatói létszám tekintetében is jelentős gyarapodást eredményeztek. Intézményünknek a 2015/2016-os tanévben több mint 4000 külföldi hallgatója volt, ezzel a Debreceni Egyetem magasan a legnépszerűbb magyarországi felsőoktatási intézmény a nem magyar állampolgárságú hallgatók körében.

Legtöbben továbbra is az orvosképzésben vesznek részt, de a gyógyszerész-, a gazdaságtudományi, a természettudományi és az informatikai képzések népszerűsége is meredeken növekszik.

A hallgatók toborzásában, valamint a felvételi eljárás lebonyolításában nagy szerepe van az egyetem kiterjedt ügynökhálózatának, valamint a nemzetközi hallgatókkal aktív kapcsolatot ápoló, az őket érintő ügyekben elsődlegesen eljáró Nemzetközi Oktatást Koordináló Központnak.

További információ

Frissítés dátuma: 2017.09.13.