Belépés

Események

« 2016.05. »
hkszecspszov
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Bemutató

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Kamarazenei hétvége az egyetemen

2012/03/01, cs - 10:23

Immár 9. alkalommal rendezi meg a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara az Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozót és Versenyt.

 

A Liszt-terem ad otthont március 2-4-e között a 135 éve született Dohnányi Ernő zongoraművész-zeneszerző munkássága és emléke előtt tisztelgő Országos Dohnányi Ernő Kamarazene Találkozó és Verseny programjának, amelyen a fiatal debreceni művészek mellett pécsi, szegedi, győri, miskolci és budapesti hallgatók mutatkoznak be a közönségnek. A rendezvényen a zeneművészeti intézetek vonós, illetve vonós-zongorás kamarazenei csoportjai vesznek részt.

 

A rendezvény két napján huszonhárom csoport lép színpadra, bemutatva a barokk kortól napjainkig válogatott programjaikat. Az ingyen látogatható koncertprogramban elhangzik Dohnányi Ernő három műve is.

 

- A rendezvény rangja és funkciója messze túlnyúlik az egyszerű zenei versenyeken, hiszen abban segít, hogy a fiatal muzsikusok tanulhassanak egymástól, és intézményeinket továbbra is szakmai szálak fűzzék össze - fogalmazta meg a rendezvény legfőbb célját Duffek Mihály. A Zeneművészeti Kar dékánja szerint a találkozó és verseny fontos demonstrációja annak, hogy az ügy, amelyet szolgál, valamennyi hazai zenei oktatási intézmény képzésének közös ügye, és fontos képzési célja, de emellett a felnövekvő, tehetséges zenészgenerációk nélkülözhetetlen zenei öröme is egyben.

 

A legkiemelkedőbb produkciókat nívódíjban illetve pénzjutalomban részesíti a zsűri, és a legjobban fellépnek a találkozó március 4-i gálahangversenyén. A zsűri elnöke a hazai kamarazenei oktatás kiemelkedő személyisége, a Zeneakadémia tanára, Devich Sándor Kossuth-díjas hegedűművész, akinek munkáját Drahos Béla karmester, fuvolaművész és Hargitai Imre zongoraművész segítik.

 

Program