Belépés

Események

« 2014.11. »
hkszecspszov
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Bemutató

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Doktoravató ünnepség

Idén is megrendezi hagyományos őszi doktor- és díszdoktoravató ünnepségét a Debreceni Egyetem.

Részletek »

Magyar Tudomány Ünnepe 2014.

Az országgyűlés a 2003. évi XCIII törvénnyel november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította.

Részletek »

Legfrissebb hírek

Hetvenedik születésnapján kollégái, barátai ünnepelték Imre László irodalomtörténészt november 21-én a DAB Székházban.

Tudomány a Fórumban címmel a középiskolás diákok pályaválasztását segítő rendezvényt tartott pénteken a Természettudományi és Technológiai Kar.

Kisebb fájdalommal, gyorsabb gyógyulással járó műtéteket végezhetnek a Klinikai Központban egy HURO pályázat részeként vásárolt eszközökkel.

Több mint harminc úszó állt rajtkőre a Debreceni Egyetemi Kupán, amelyet november 20-án rendeztek Debreceni Sportuszodában.

A jövőben több kínai hallgató érkezhet az Állam- és Jogtudományi Karra, a debreceni diákok pedig a pekingi jogi kar oktatási programjában vehetnek részt.

Megjelent a magyar labdarúgás történetét ismertető sorozat első két kötete, amelynek bemutatóját csütörtökön tartották az egyetem Történeti Intézetében.

A Debreceni Egyetemen folyó biotechnológiai kutatások teljes spektrumát bemutatták csütörtökön a DAB Székházban tartott szimpóziumon.

Az ökumenizmusról szóló határozat megjelenésének emlékére november 22-én tudományos konferenciának ad otthont a  Debreceni Egyetem.

Fraknói Vilmos-díjat kapott Solymosi László, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karának professor emeritusa.

Az európai antibiotikum nap az indokolatlan és túlzott mértékű antibiotikum-fogyasztás veszélyeire hívja fel a figyelmet.