Belépés

Bemutató

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európa Terv keretében valósult meg

Francia előadás és ösztöndíj

Okt. 14-én 9:45-től a Főépület Aulájában Bénédicte Williams a 2015. nov. 30-tól dec. 11-ig Párizsban megrendezésre kerülő COP21 klímaváltozási konferencia legfontosabb kihívásairól tart előadást, Bob Kaba Loemba pedig a franciaországi ösztöndíj-lehetőségeket ismerteti 11 órától a Rektori Tanácsteremben.

Részletek »

Pályázz Sportösztöndíjra vagy Művészeti Ösztöndíjra

Az egyetem rektora pályázatot hirdet a DE első alapképzésben, első mesterképzésben, első osztatlan egységes képzésben, első  szakirányú  továbbképzésben,  valamint  első  felsőfokú szakképzésben nappali tagozaton tanulmányokat folytató hallgatói részére a 2015/2016 I.  félévében.

A pályázatok beérkezési határideje 2015. október 16. (péntek) 12 óra

Részletek »

XIII. Mentálhigiénés Egyetemi Napok

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Dátum: 2015 október 6-13.

Részletek »

Erasmus+ pótpályázat

Erasmus+ pótpályázat 2015. október 15-ig!
Részletek és jelentkezés:

http://mobi.unideb.hu/erasmus2016tavasz

Részletek »

Debreceni Futballegyetem

Nyolc héten keresztül a legújabb nemzetközi utánpótlás-képzési módszereket ismerhetik meg a szakemberek a Debreceni Egyetem edzőképzésén.

Részletek »

Magyar Tudomány Ünnepe 2015.

Az országgyűlés a 2003. évi XCIII törvénnyel november 3-át – azt a napot, amelyen 1825-ben Széchenyi István birtokainak 1 évi jövedelmét Magyar Tudós Társaság alapításának céljára felajánlotta, és ezzel lehetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia megalapítását – a Magyar Tudomány Ünnepévé nyilvánította.

Részletek »

Science Café

A Science Café kéthetente, a Debreceni Egyetem falain kívül, szokatlan környezetben - szerda délutánonként a Libri Könyvesboltban - népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

Részletek »

Legfrissebb hírek

Ómura Szatosi japán professzor a fonalférgek által okozott trópusi betegségek ellenszerének kifejlesztéséért kapta az orvosi Nobel-díjat.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadásával indult október 6-án a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ rendezvénysorozata.

Vasárnap kezdi az új szezont a Debreceni Egyetem NB I B-s férfi kosárlabdacsapata: új szponzorral, megerősített kerettel, nagy tervekkel.

Több izraeli egyetemmel is együttműködhetne a Debreceni Egyetem a jövőben – erről egyeztetett az izraeli nagykövet és Bartha Elek rektorhelyettes.

A DVSC focistái látogatták meg pénteken a Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszék kis betegeit. A sportolók ajándékokat is vittek.

Debreceni és szegedi kutatók veszik fel a harcot a stressz és az öregedés okozta megbetegedések, köztük az Alzheimer-kór és a cukorbetegség ellen.

Sport és szabályok – a sport a társadalomban címmel rendeztek tudományos konferenciát október 9-én az Állam- és Jogtudományi és Népegészségügyi Karok.

Egyedülálló módon alkalmaz térinformatikai eszközöket a kertészetben a Debreceni Egyetem agrárkarának egyik fiatal kutatója.

A valóság meghamisított ábrázolását, ám mégis a valóságot mutatja be a Debreceni Egyetem oktatójának könyve.

Mozgalmas hetek állnak a Debreceni Egyetem pallagi gyakorlóiskolája mögött: konferencia, üzemlátogatások, új honlap és egy régi-új elismerés.